Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя процес

...
Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя процес
Коментари Харесай

Meta се защити след критиките на ЕК

Мета, компанията зад Фейсбук и Instagram, във вторник отбрани своя развой за понижаване на риска.

Изявлението бе направено, откакто стана ясно, че Европейската комисия (ЕК) е почнала следствие на нейните Фейсбук и Instagram за това, че не са се справили с лъжливата реклама и дезинформация преди изборите за Европейски парламент (EП), оповестява " Ройтерс ".

" Имаме добре открит развой за идентифициране и намаляване на рисковете на нашите платформи. Очакваме с неспокойствие да продължим съдействието си с Европейската комисия и да им предоставим спомагателни детайлности за тази работа ", сподели представител на Meta.

Припомняме, че хипотетичните нарушавания включват политики и практики на " Мета ", свързани със заблуждаващи реклами, дезинформация и политическо наличие. Освен това се разглежда липсата на ефикасен цивилен дискурс в действително време от трети страни и инструмент за наблюдаване на изборите преди вота за Европейски парламент.

Комисията е загрижена, че разпространяването на такова наличие може да съставлява риск за гражданския дискурс, изборните процеси и главните права, както и за отбраната на потребителите.

Meta е в развой на унищожаване на " CrowdTangle "  — инструмент за обществена информация, който дава опция за наблюдаване на изборите в действително време от откриватели - без да предлага съответна подмяна. Според Европейска комисия, по време на избори достъпът до такива принадлежности следва да бъде уголемен.

Комисията също е загрижена, че механизмите за сигнализиране на нелегално наличие, отбрана на потребителите и подаване на жалби не дават отговор на условията на Закона за цифровите услуги. Също по този начин, комисията отбелязва дефекти в процеса на Meta за обезпечаването на обществено налични данни за откриватели.

Производството е учредено на прелиминарен разбор на отчет за оценка на риска, изпратен от " Мета " през септември 2023 година, отговори на публични запитвания за информация, и обособен разбор на Комисията. То не визира никое друго произвеждане, което Комисията може да реши да стартира във връзка с всяко друго държание, което може да съставлява нарушаване според Законодателния акт за цифровите услуги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР